Heatwave coming our way

Heatwave coming our way

Hitteproof tips van ICI PARIS XL

Het is warm. Héél warm. Foundation blijft niet zitten, mascara loopt uit en wie weet nog welke crème je moet gebruiken?

Ness, trainer bij ICI PARIS XL deelt haar kennis en schoonheidsgeheimpjes met ons om ons bij te staan tijdens deze tropische temperaturen!

Story image

1. Clean skin = happy skin !

Ongeacht het seizoen en make-up of niet, je huid reinigen blijft belangrijk. Zonnecrème, transpiratie,… allemaal redenen genoeg om je huid ’s avonds goed te reinigen. Olie, balsem, gel of micellair water,… Hoe droger en gevoeliger je huid, hoe meer je best opteert voor rijkere texturen. Gebruik je reinigend product, spoel je gelaat schoon, dep je huid droog en eindig met wat tonic om eventuele restanten te verwijderen. Nu is je huid klaar voor hydratatie ! Plan je een dagje zonnen in ? Ga dan de dag ervoor zeker niet als een gek scrubben, dat maakt je huid immers gevoeliger. 

2. Hydrateer je huid.

Net zoals je water drinkt om je te hydrateren heeft ook je huid dat extraatje nodig. Start steeds met een reine huid. Je kan beginnen met een pre-lotion, deze zorgt voor een optimale opname van je verzorgingsproducten. De volgende stap is een serum. Het serum is dé ideale partner van je dag-en nachtcrème en zal de werking ervan optimaal boosten. De laatste stap, je raadt het al, je dag-of nachtcrème. Dagcrème zorgt voor hydratatie en bescherming, nachtcrème garandeert hydratatie en herstel. Voelt je crème iets te rijk aan tijdens deze hittegolf? Opteer dan voor een geltextuur ! 

3. Een frisse teint.

Blijft je foundation niet goed zitten ? Opteer alvast voor een olievrije basis en gebruik een primer. Primers zorgen dat je foundation veel beter blijft zitten. No foundation for you ? Misschien ben jij dan meer Team BB-of CC-cream ? 

4. Stralende ogen.

Waterproof it is : oogpotlood, mascara en oogschaduw. Hou je oogmake-up fris en airy voor overdag; een vleugje kleur creëer je gemakkelijk met oogschaduwsticks. Deze breng je rechtstreeks aan op het ooglid en bewerk je met de vingertoppen. Easy like 1-2-3 ! Voor ’s avonds mag het best wat zwoeler : golden hour, sunset… Of anders gezegd : warm, goud, terracotta… Speel met kleur en hou je niet teveel aan de regels ! 

5. Summer on your skin…

Wanneer een hittegolf ons land bereikt heb je vaak zin om andere geuren te gebruiken. Dynamiserende citrusgeuren of de verfrissende & zilte geur van een dag aan het strand… Kies waar jij zin in hebt ! Hou je het graag subtiel ? Parfumeer je dan met een bodylotion of deodorant van je favoriete geur. Ga je zonnen ? Breng je geur dan niet aan op de huid of kies voor een sun-proof variant ! Parfumeer subtiel je kledij voor die ultieme sillage wanneer je ergens voorbij wandelt…

6. Zonnecrème. All day. Every day.

Geen compromissen. Gebruik àltijd een zonnebescherming met een aangepaste beschermingsfactor. Breng royaal aan, elke 2 uur en ook meteen na het zwemmen. Laat je huid optimaal herstellen en afkoelen met een aftersun op het einde van de dag.

7. Verzorg je voeten.

Een heerlijke scrub, een verzorgend voetenmasker én mooi gelakte teennagels ? Yes please !

8. BB Cream voor je benen.

Geef je benen alvast een headstart en behandel ze met een selftanner. Instant summer legs ! Last-minute bubbelfeestje ? BB-Cream voor de benen to the rescue! Deze hydrateert je benen en geeft ze meteen een mooie & egale kleur. En voor de beach goddesses onder ons sublimeert een licht geparfumeerde olie met subtiele glitters jouw gebruinde huid.

9. Instant glow !

Met een Terracotta poeder krijg je moeiteloos een warme summer glow op je gezicht. Maak je look af met wat gloss op je lippen. Breng je Terracotta aan met een poederpenseel langs de contouren van je gelaat, in de vorm van een 3 : langs je haarlijn en je slapen, onder het jukbeen en onder de kaaklijn. Vervaag het poeder mooi naar de hals toe.

10. Genieten.

Blijf jezelf, doe wat goed voelt en geniet…

 

Amélie Waterschoot
Amélie Waterschoot Communications Manager, oona
Valérie Kerstens
Valérie Kerstens Communications Advisor, oona

 

Over ICI PARIS XL

We schrijven mei 1968. Meneer en mevrouw Brenig hebben een passie voor parfum en schoonheidsproducten. Daarom openen ze een parfumwinkeltje in de Brusselse wijk Elsene (‘Ixelles’ in het Frans). Hun doel? De luxe van Parijs naar Brussel brengen en zo de Franse schoonheidsproducten voor iedereen toegankelijk maken. Ze geven hun winkel de toepasselijke naam ‘Ici Paris à Ixelles’.

Hun concept is een schot in de roos en al gauw volgen er meer winkels in Brussel, België én de buurlanden. De naam verandert in de loop van de jaren naar ICI PARIS XL, maar de passie voor beauty is dezelfde gebleven.

Intussen telt ICI PARIS XL bijna 300 winkels in 3 landen: meer dan 150 winkels in Nederland, meer dan 130 parfumerieën in België en 4 in Luxemburg.

En sinds 2002 maakt ICI PARIS XL deel uit van de A.S. WATSON Group, dat momenteel de grootste Health & Beauty Retailer ter wereld is met meer dan 15.000 winkels.

ICI PARIS XL