ICI PARIS XL: 13 X BESTE WINKELKETEN VAN BELGIË IN DE CATEGORIE PARFUMERIE

Story image

ICI PARIS XL wordt voor de dertiende keer benoemd tot Beste Winkelketen van België in de categorie Parfumerie.
Het onderzoeksbureau Q&A Research & Consultancy voerde een consumentonderzoek uit om te bepalen welke de beste winkelketens zijn in het land. De genomineerden werden beoordeeld op belangrijke aspecten, zoals de prijs-kwaliteitverhouding, het prijsniveau, promotieaanbiedingen, vaardigheden van het personeel, de service en de sfeer in de winkel, de innovaties in het assortiment. 

ICI PARIS XL werd bekroond als de absolute winnaar in de categorie: Beste Winkelketen van België in categorie Parfumerie 2019-2020.
De belangrijkste reden voor het kiezen van een bepaalde winkelketen is de prijs-kwaliteitverhouding, gevolgd door de vriendelijkheid van het personeel en het assortiment van de winkel. Lange wachtrijen bij de kassa, opdringerig personeel en drukke winkelstraten zijn de grootste bronnen van irritatie voor klanten.


ICI PARIS XL is trots op haar medewerkers en wil graag haar klanten bedanken!


Linda Alblas - van den Burg, Algemeen Directeur van ICI PARIS XL België, is bijzonder trots op haar medewerkers: "We willen al onze medewerkers bedanken voor hun steun, hun harde werk en het vertrouwen in ICI PARIS XL. Deze benoeming is een grote erkenning en dat verdienen ze! De verkiezing tot beste winkelketen is ook een geweldige beloning voor de service die wij elke dag proberen te brengen, en dit onderstussen al 51 jaar!"


ICI PARIS XL zag in mei 1968 het levenslicht toen Dhr. en Mevr. Brenig een parfumeriewinkeltje openden in Elsene (Ixelles): “Ici Paris” à Ixelles. De meeste producten werden toen nog rechtstreeks uit de Franse hoofdstad ingevoerd. Hun doel was om luxe producten toegankelijk te maken voor het grote publiek! Omdat de winkel zoveel commercieel succes oogstte, konden er in Brussel snel andere vestigingen geopend worden. Ook Vlaanderen en Wallonië bleven niet achter ... de grote parfumerieketen ICI PARIS XL was geboren. In Nederland opende de eerste winkel zijn deuren in 1997. Na 51 jaar na het openen van de eerste parfumerie, telt de keten niet minder dan 290 vestigingen in België (125), Nederland (160), Luxemburg (5).

www.iciparisxl.be


Amélie Waterschoot
Amélie Waterschoot Communications Manager, oona

 

Over ICI PARIS XL

We schrijven mei 1968. Meneer en mevrouw Brenig hebben een passie voor parfum en schoonheidsproducten. Daarom openen ze een parfumwinkeltje in de Brusselse wijk Elsene (‘Ixelles’ in het Frans). Hun doel? De luxe van Parijs naar Brussel brengen en zo de Franse schoonheidsproducten voor iedereen toegankelijk maken. Ze geven hun winkel de toepasselijke naam ‘Ici Paris à Ixelles’.

Hun concept is een schot in de roos en al gauw volgen er meer winkels in Brussel, België én de buurlanden. De naam verandert in de loop van de jaren naar ICI PARIS XL, maar de passie voor beauty is dezelfde gebleven.

Intussen telt ICI PARIS XL bijna 300 winkels in 3 landen: meer dan 150 winkels in Nederland, meer dan 130 parfumerieën in België en 4 in Luxemburg.

En sinds 2002 maakt ICI PARIS XL deel uit van de A.S. WATSON Group, dat momenteel de grootste Health & Beauty Retailer ter wereld is met meer dan 15.000 winkels.

ICI PARIS XL