ICI PARIS XL introduceert digitale innovatie “Go Instore”

Digitale tool maakt fysiek advies nu ook online beschikbaar

ICI PARIS XL heeft een nieuwe service geïntroduceerd: Go Instore, waarbij een klant die zich online oriënteert op een aankoop live advies kan vragen aan een medewerker in de winkel. Hiermee volgt ICI PARIS XL de optichannel trend, waarbij een verbinding tussen offline en online mogelijk wordt gemaakt. De service werd eerder al in Nederland geïntroduceerd en wordt nu ook uitgerold naar België: in eerste instantie zal de dienst beschikbaar zijn voor de Franstalige klanten, en op korte termijn zal deze uitgebreid worden naar Vlaanderen.

Hoe werkt Go Instore?
De klant bezoekt de website en krijgt een pop up in beeld waarin hij of zij de mogelijkheid krijgt aangeboden tot live advies van een ICI PARIS XL Beauty Advisor. Zodra de klant op de button ‘live winkelen’ klikt, wordt een Beauty Advisor in een ICI PARIS XL winkel in contact gebracht met de klant. De klant wordt hierbij niet in beeld gebracht, de medewerker is wel zichtbaar. Vervolgens beantwoordt de Beauty Advisor alle vragen van de klant en adviseert over de producten. 

Voordelen voor de klant

  • Persoonlijk advies van een Beauty Advisor bij online aankoop.
  • Instant en live advies bij oriëntatie online aankoop (tijdens openingstijden winkel).
  • Klanten die online shoppen een offline ervaring bieden (People buy from people).
  • Uitbreiding van de totale online winkel experience.
Story image

Het nieuwe live winkelen                                                                                                   
“We merken dat de klant steeds meer van ons verlangt en snel en doelgericht bediend wil worden. Ook bij zijn of haar online aankoop. Met Go Instore zetten we een volgende stap in het verbinden van online met offline. We deden het al eerder met Click&Collect. Met deze tool kunnen we de beleving van de winkels en het fysieke advies van een medewerker ook aanbieden tijdens het online oriëntatieproces. Gezien de huidige tijd biedt dit voor mensen tegelijk een uitkomst als je nog niet naar een fysieke winkel wilt of kunt gaan, maar wel graag  persoonlijk advies wil. Vanuit de klant ontvangen we veel positieve reacties en we merken dat er al veelvuldig gebruik is gemaakt van deze service. Dat de klant persoonlijk en direct advies krijgt, zittend vanuit de huiskamer, wordt het meest gewaardeerd door de gebruikers van deze tool.”, aldus Joost van Bergeijk, directeur Marketing & Customer Experience.

Een greep uit de reacties van klanten:

  • “Ik ben heel snel en vriendelijk geholpen, vooral in deze tijd van thuis shoppen een heel fijne aanvulling voor persoonlijk advies.”
  •  "Aardige dame en snel antwoord op mijn vraag! Top service"
  • "Hele fijne service! Super goed geholpen en de medewerker nam de tijd. 5 sterren waard.”

Een medewerker vult aan: “Super leuk om onze klanten op deze manier te kunnen helpen met hun vragen! Het was in het begin even wennen om met een selfiestick in de winkel te staan praten, maar het wende snel. De klanten zijn heel erg blij en dankbaar dat ze met hun vragen bij ons terecht kunnen.”


Amélie Waterschoot
Amélie Waterschoot Communications Manager, oona

 

 

 

Over ICI PARIS XL

We schrijven mei 1968. Meneer en mevrouw Brenig hebben een passie voor parfum en schoonheidsproducten. Daarom openen ze een parfumwinkeltje in de Brusselse wijk Elsene (‘Ixelles’ in het Frans). Hun doel? De luxe van Parijs naar Brussel brengen en zo de Franse schoonheidsproducten voor iedereen toegankelijk maken. Ze geven hun winkel de toepasselijke naam ‘Ici Paris à Ixelles’.

Hun concept is een schot in de roos en al gauw volgen er meer winkels in Brussel, België én de buurlanden. De naam verandert in de loop van de jaren naar ICI PARIS XL, maar de passie voor beauty is dezelfde gebleven.

Intussen telt ICI PARIS XL bijna 300 winkels in 3 landen: meer dan 150 winkels in Nederland, meer dan 130 parfumerieën in België en 4 in Luxemburg.

En sinds 2002 maakt ICI PARIS XL deel uit van de A.S. WATSON Group, dat momenteel de grootste Health & Beauty Retailer ter wereld is met meer dan 15.000 winkels.

ICI PARIS XL