Skip to Content

ICI PARIS XL roept klanten op om veilig en efficiënt te winkelen voor de feestdagen

Op basis van de steeds ingrijpendere maatregelen is het duidelijk dat de feestdagen er anders uit zullen zien dan voorheen. Beauty retailer ICI PARIS XL zet alles op alles om ook van deze december een feestelijke maand te maken, inclusief cadeaus om nooit te vergeten. Door middel van de volgende services aan te bieden, hoopt ICI PARIS XL de drukte in de winkels de komende maanden te spreiden en een veilige, doelgerichte winkelomgeving te bieden. Services die de verbinding tussen online en offline nog extra kracht bijzetten.

“Als beauty retailer maken we een groot deel uit van de cadeau vreugde rondom de feestdagen, ieder jaar weer. ‘A gift to remember’, dat is dit jaar onze boodschap, we zullen er dan ook alles aan doen om klanten een prettige (e-) winkelervaring te bieden. Juist in deze tijd waarin iedereen wel wat extra aandacht verdient. We merken dat de klant dat ook steeds meer van ons verlangt - snel en doelgericht bediend wil worden - helemaal nu.”
- Joost van Bergeijk, Directeur Marketing en Customer Experience.

Click&Collect

Met Click & Collect kan de klant zijn of haar gekozen bestelling en cadeau binnen een uur ophalen in een ICI PARIS XL winkel naar keuze, naar wens zelfs feestelijk ingepakt. Een win-win situatie voor zowel de klant als de retailer, aangezien het een hoop rondlopen door de winkel scheelt. 

Story image

Langere promotie periodes

Om extreme drukte op dagen als Black Friday of tijdens speciale Kerstaanbiedingen te voorkomen, communiceert ICI PARIS XL de aanbiedingen van die desbetreffende dag al wat eerder.

Go Instore

Eerder dit jaar introduceerde ICI PARIS XL al de digitale nieuwigheid “Go Instore”, waarbij de klant die de website bezoekt een een pop-up in beeld krijgt waarin hij of zij de mogelijkheid krijgt aangeboden tot live advies van een medewerker; een beauty advisor. Zodra de klant op de button ‘live winkelen’ klikt, wordt een beauty advisor in een ICI PARIS XL winkel middels een eenzijdige video en tweezijdige audioverbinding in contact gebracht met de klant. De klant wordt hierbij niet in beeld gebracht, de medewerker is wel zichtbaar. Vervolgens beantwoordt de beauty advisor alle vragen van de klant en adviseert over de producten. Zo krijgt de klant persoonijk advies van een medewerker voor zijn of haar online aankoop.

Story image

Online shoppen - voeg een persoonlijke boodschap toe

Online winkelen en vervolgens naar een adres naar keuze verzenden is ook mogelijk. Voor de kerstperiode is er een speciale cadeauverpakking en een gift tag waar de klant een persoonlijke (kerst)boodschap op kan zetten voor de ontvanger. Zowel in de winkel als online wordt het cadeau voor de klant dus mooi ingepakt.


Amélie Waterschoot
Amélie Waterschoot Communications Manager, oona
Valérie Kerstens
Valérie Kerstens Communications Advisor, oona

 

 

 

Over ICI PARIS XL

We schrijven mei 1968. Meneer en mevrouw Brenig hebben een passie voor parfum en schoonheidsproducten. Daarom openen ze een parfumwinkeltje in de Brusselse wijk Elsene (‘Ixelles’ in het Frans). Hun doel? De luxe van Parijs naar Brussel brengen en zo de Franse schoonheidsproducten voor iedereen toegankelijk maken. Ze geven hun winkel de toepasselijke naam ‘Ici Paris à Ixelles’.

Hun concept is een schot in de roos en al gauw volgen er meer winkels in Brussel, België én de buurlanden. De naam verandert in de loop van de jaren naar ICI PARIS XL, maar de passie voor beauty is dezelfde gebleven.

Intussen telt ICI PARIS XL bijna 300 winkels in 3 landen: meer dan 150 winkels in Nederland, meer dan 130 parfumerieën in België en 4 in Luxemburg.

En sinds 2002 maakt ICI PARIS XL deel uit van de A.S. WATSON Group, dat momenteel de grootste Health & Beauty Retailer ter wereld is met meer dan 15.000 winkels.

ICI PARIS XL