Skip to Content
Scrub & tan! Maak je huid summer proof met ICI PARIS XL

Scrub & tan! Maak je huid summer proof met ICI PARIS XL

Het is weer bijna tijd voor blote benen en ter voorbereiding zorgen we best een beetje extra voor onze huid. We zien er graag op ons best uit wanneer de zomer eraan komt. Zonnig tintje inbegrepen. De beste manier om je huid summer proof te maken? Scrub & tan!

First things first: scrub

Wat heb je nodig om je lichaam van top tot teen zomerklaar te maken? De juiste scrub!

Wat zijn de voordelen van scrubben?

Het leuke van scrubben is dat je meteen resultaat ziet: je huid voelt glad en zijdezacht aan en krijgt een frisse glow. Zo mogen je blote benen gezien worden! Maar scrubben heeft nog veel meer voordelen:

  1. Scrubben is de perfecte voorbereiding op bruinproces. Want of je nu straks in de zon gaat liggen of met een zelfbruiner aan de slag gaat: je kleur wordt mooier en egaler als je eerst hebt gescrubd.
  2. Scrubben stimuleert de celvernieuwing: wanneer de overtollige dode huidcellen worden weggehaald kunnen de nieuwe beter groeien. Daardoor voelt je huid steviger en gladder aan.
  3. Scrubben voorkomt ingegroeide haartjes. Het is dus slim om eerst te scrubben voordat je je benen gaat ontharen.
  4. Bodylotion wordt beter opgenomen als de dode huidcellen verdwenen zijn.

Scrub je gezicht

Reinig je huid eerst. Breng daarna een facescrub (Only You Eucalyptus & Sage Face & Body Scrub €5,95) aan en masseer die zachtjes in. Besteed extra aandacht aan de T-zone (voorhoofd, neus, kin) maar vermijd de gevoelige huid rond je ogen. Spoel de scrubcrème weg met lauwwarm water en dep je huid zachtjes droog. Breng daarna je verzorging aan.

Story image

Scrub je lichaam

Scrubben doe je altijd op een natte huid - onder de douche is dus ideaal. Neem een beetje van je bodyscrub (Only You Marine & Gardenia Body Scrub €5,95 & Scento Cotton Flower & Musk Scrub €11,95) in je handen breng die aan met ronddraaiende bewegingen. Vergeet niet om de ruwe plekjes goed te scrubben, zoals je hielen, ellebogen, knieën en voeten. Spoel de korreltjes weg met lauwwarm water.

Next up: tanning

We verlangen allemaal naar die goudbruine gloed op onze huid. Bruin je niet zo gemakkelijk? Of heb je weinig tijd om van de zon te genieten? Dan is een selftan de oplossing!

De beste voorbereiding voor je een zelfbruiner gebruikt:

  1. Scheren, waxen of epileren doe je een dag van tevoren. Door je huid te ontharen, openen je poriën zich en kunnen ze zich vullen met je zelfbruiner.
  2. Vervolgens ga je je huid scrubben.
  3. Vlak voordat je je fake tan aanbrengt, hydrateer je je huid om straks strepen en plekken te vermijden. Breng een extra laagje lotion aan op droge plekken zoals ellebogen, enkels en knieholtes om te voorkomen dat er te veel pigment in trekt, want dat geeft vlekken.

Een kleurtje voor je benen, dat doe je zo!

Hangt je minirok al klaar voor de zomer? Dan wil je voor je benen natuurlijk een streeploos resultaat! Breng de selftan aan met lange bewegingen en werk vanaf je enkels naar boven toe. Maak daarna ronddraaiende bewegingen om het product goed te verdelen, zo krijg je het meest natuurlijke resultaat. Ga heel lichtjes over je knieën die nemen de kleur namelijk sneller op. Doe je voeten als laatste.

De nieuwste tan-producten bij ICI PARIS XL

Tan Organic

De nieuwe TanOrganic Facial Selftan Oil (€ 34,95) die speciaal voor de tere huid van het gelaat is ontwikkeld. TanOrganic is het eerste ECOCERT gecertificeerde selftan concept. De 99% natuurlijke, vegan formule op basis van aloë vera en argan olie is vrij van microplastic en palmolie. De glazen fles met houten dop staat hiernaast niet alleen leuk op elke shelfie, maar is bovenal zeer duurzaam.

 

 

St. Tropez

St.Tropez brengt de set 'Ultimate Glow' kit (€47,90) op de markt, die werd bedacht en ontworpen in samenwerking met de nieuwe ambassadrice van het merk, beautyicoon Ashley Graham. Het resultaat neemt de vorm aan van een zeer mooie set die als limited edition wordt verkocht en bestaat uit een nieuwe tanning mousse met een textuur zoals die van geklopte room en een nieuwe applicatorhandschoen.

Ashley Graham gebruikt ook graag de andere producten van St. Tropez naargelang haar behoeften: "Gezien mijn drukke schema, hou ik van de Self Tan Express Mousse. Het is snel en gemakkelijk aan te brengen. Ik ben ook dol op de Self Tan Purity, die de huid zeer goed hydrateren. De Aqua Mist voor het gezicht is magisch. Een paar spraytjes en dat is het."

Story image

Voor beelden in hoge resolutie, klik hier.


Amélie Waterschoot
Amélie Waterschoot Communications Manager, oona
Valérie Kerstens
Valérie Kerstens Communications Advisor, oona
Over ICI PARIS XL

We schrijven mei 1968. Meneer en mevrouw Brenig hebben een passie voor parfum en schoonheidsproducten. Daarom openen ze een parfumwinkeltje in de Brusselse wijk Elsene (‘Ixelles’ in het Frans). Hun doel? De luxe van Parijs naar Brussel brengen en zo de Franse schoonheidsproducten voor iedereen toegankelijk maken. Ze geven hun winkel de toepasselijke naam ‘Ici Paris à Ixelles’.

Hun concept is een schot in de roos en al gauw volgen er meer winkels in Brussel, België én de buurlanden. De naam verandert in de loop van de jaren naar ICI PARIS XL, maar de passie voor beauty is dezelfde gebleven.

Intussen telt ICI PARIS XL bijna 300 winkels in 3 landen: meer dan 150 winkels in Nederland, meer dan 130 parfumerieën in België en 4 in Luxemburg.

En sinds 2002 maakt ICI PARIS XL deel uit van de A.S. WATSON Group, dat momenteel de grootste Health & Beauty Retailer ter wereld is met meer dan 15.000 winkels.

ICI PARIS XL