Skip to Content

Skinimalism: zo haal je het maximum uit minimale skincare!

Januari: tijd om even te detoxen en een break te nemen van die 10 stappen tellende skincareroutine. Skinimalism, meer halen uit minder skincare, is – net nu – een echte trend. Zo hou ook jij het simpel (en snel) in de badkamer. Ideaal tijdens je januaridetox!

Minimalisme: het is al een tijdje een echte trend. Denk maar aan de less is more-mentaliteit op de afgelopen catwalks, de opruimhype die Marie Kondo en anderen ontketenden of de glossy make-uptrend zoals gespot op de voorbije Fashion Weeks. Maar tegenwoordig nemen meer en meer vrouwen (én mannen!) ook afscheid van hun uitgebreide skincareroutine en kiezen ze voor simpele maar efficiënte verzorgingsproducten. Skinimalism, heet dat dan!

Story image

En ... strippen maar!

Hoe skinimalism juist werkt? Simpel: je vermindert het aantal stappen van je skincareroutine en houdt enkel over wat je echt nodig hebt – al is het maar voor een tijdje. Zo geef je je huid en je agenda even wat welkome ademruimte! Welke producten je best overhoudt? Een goede scrub, reiniging en moisturizer (mét SPF!) zijn de drie absolute minimumproducten die je huid nodig heeft.

One size fits all?

Dat betekent niet dat er één one size fits all skincareroutine is en dat iedereen aan dezelfde producten een goede routine heeft! Het is belangrijk dat je de juiste producten voor jouw huidtype met zorg uitzoekt. Hoeveel producten je precies nodig hebt, is ook afhankelijk van je huidtype. Heb je een vette huid, dan voeg je beter een zuiverend masker zoals het Zuiverend Kleimasker Mint & Blueberry van Only You (€ 3,95) toe aan je routine. Droge huid? Kies dan bijvoorbeeld voor een nachtmasker zoals het Belle de Jour Dream Night Mask van Kenzoki (€ 62,50): dat breng je aan op je huid voor het slapengaan en hoef je niet af te spoelen. Raakt je huid snel geïrriteerd? Dan is het handig om een SOS-product zoals in de buurt te hebben dat irritaties kalmeert en roodheid vermindert.

Tip: op zoek naar de juiste producten voor jouw huidtype? Gebruik dan de handige online Skin Advisor van Ici Paris XL!

Story image

Slimme multitaskers

Mag het voor jou toch iets meer zijn? Kies dan eens voor skincareproducten met een extraatje. Deze multitaskers hebben meerdere functies, zodat jij met minder stappen toch dezelfde resultaten behaalt. Zo is er de Universal Cream Daily Multi-Purpose Treatment van Filorga (€ 30,90) die je huid hydrateert, beschermt en herstelt. Hij kan door het héle gezin gebruikt kan worden als dagcrème, om je kin te herstellen na een scheerbeurt en op droge plekken op je lichaam.

Minder producten, minder ingrediënten

Naast het aantal producten beperken, houdt het principe van skinimalism ook in dat je het aantal ingrediënten reduceert. Natuurlijke ingrediënten krijgen dus een hoofdrol! De vegan en cruelty free Gelaatsreinigende Crème van Nature by ICI PARIS XL (€ 10,95), bijvoorbeeld, bevat 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong zoals waterlelie die je huid reinigt en herstelt.

Minimalisme in de make-upkast

Skinimalism stopt niet bij je skincareroutine. Hou ook je make-up minimaal om je huid te ontgiften. Nu je vaker thuis bent (en werkt), is dat ideaal! Wil je toch een beetje make-up dragen, kies dan voor praktische 2-in-1 producten zoals de iconische Touche Éclat van Yves Saint Laurent (€ 37,50) die je als highlighter en concealer kan gebruiken. Ook handig: Gogotint Cheek & Lip Stain ‘Bright Cherry’ van Benefit (€ 19,90): een vrolijk roze dat je als lipgloss en blush kan gebruiken.


Amélie Waterschoot
Amélie Waterschoot Communications Manager, oona
Valérie Kerstens
Valérie Kerstens Communications Advisor, oona

 

 

 

 

Over ICI PARIS XL

We schrijven mei 1968. Meneer en mevrouw Brenig hebben een passie voor parfum en schoonheidsproducten. Daarom openen ze een parfumwinkeltje in de Brusselse wijk Elsene (‘Ixelles’ in het Frans). Hun doel? De luxe van Parijs naar Brussel brengen en zo de Franse schoonheidsproducten voor iedereen toegankelijk maken. Ze geven hun winkel de toepasselijke naam ‘Ici Paris à Ixelles’.

Hun concept is een schot in de roos en al gauw volgen er meer winkels in Brussel, België én de buurlanden. De naam verandert in de loop van de jaren naar ICI PARIS XL, maar de passie voor beauty is dezelfde gebleven.

Intussen telt ICI PARIS XL bijna 300 winkels in 3 landen: meer dan 150 winkels in Nederland, meer dan 130 parfumerieën in België en 4 in Luxemburg.

En sinds 2002 maakt ICI PARIS XL deel uit van de A.S. WATSON Group, dat momenteel de grootste Health & Beauty Retailer ter wereld is met meer dan 15.000 winkels.

ICI PARIS XL